Inget för rekordböckerna

Huddinge IF inleder årets seriespel med sex förluster i följd, precis som för tre år sedan. Skillnaden är att då spelade laget i division 1, nu spelar vi i division 2. En titt bakåt, till 1973, visar att vi avslutade serien, dåvarande division 4, med sex raka förluster. Vi åkte ur såväl 2015 som 1973.

Förlustsviter brukar leda till bottenkänning och nedflyttning. Detta skedde således både 1973 och 2015.
Vi inledde 1989 års seriespel med endast fyra poäng på de inledande elva matcherna i dåvarande division 2 (tredje nivån), men vad jag kan utröna ingick ingen längre förlustsvit under den perioden. Tyvärr har jag i skrivande stund inte kunnat belägga detta till 100%.
Självfallet blev det respass även då.

Sååå … Sex förluster i svit, är det bottenrekord?

Nej, Jussi och grabbarna behöver inte vara direkt bekymrade över att hamna i rekordböckerna av den anledningen.
1963 radade Huddinge IF upp elva (11!) förluster i rad i dåvarande division 4. Från 1-1 mot blivande och ohotade seriesegrarna Högalids IF i sjätte omgången till 1-0-segern mot Älvsjö AIK i 18e och sista omgången.

Å andra sidan, förlust på söndag och det blir nog en notering i rekordböckerna ändå. Mig veterligt har Huddinge IF aldrig tidigare inlett seriespelet med sju raka förluster.

Sex förluster i svit får räcka. Dags att plocka poäng i Norrköping när vi gästar Sleipner på ödsliga Östgötaporten i morgon.

Leave a comment