3 maj, en dag i historien

3 maj 1970 är det äntligen dags för Huddinge IFs division 3-premiär. Vintern vägrar släppa sitt grepp det här året och de två inledande matcherna i april ställs in på grund av ospelbara planer. Premiärmatchen slutar med seger, 2-0 hemma mot Sundbybergs IK.

0503 ev Rune HurtigSpelmässigt är det ingen höjdare men nykomlingarna Huddinge IF håller spelet väl uppe mot Sundbyberg, som faktiskt spelade division 2-fotboll året innan. Gästerna har första halvleks bästa målchans, en straffspark, som de inte tar tillvara på.
I andra halvlek växer tuppkammen hos hemmalaget – om man nu kan föreställa sig tigrar med tuppkam! – och Bernt Boije nickar in HIFs första division 3-mål någonsin. När Rune Hurtig skickar in bollen efter en retur från målvakten spikar han slutresultatet till 2-0.