Trivsam säsongsavslutning

Jag förvånas lite över hur bra vi faktiskt lyckas rulla boll på det gropiga Källbrinks-gräset när vi skåpar ut Nora BK med 6-2. Då kan inte ens en domarkverulant som undertecknad bli speciellt irriterad över de två tveksamma domsluten som föregick Noras båda mål. En snygg säsongsavslutning som lovar gott inför 2019. Jag hoppas att många blir kvar …
Mina spelarbedömningar sett över hela säsongen kommer här på bloggen, förhoppningsvis redan i morgon, måndag. Nedan om dagens match.

Joar Gadd Berglund tillbaka mellan stolparna för årets sista match. Tappar han bollen vid 1-2 efter attack eller inte, det är frågan. Annars är en missbedömning av en långsam boll vid omställningen det enda som inte fungerade som det skulle från hans sida. Skönt att se.

Georgios Kousis dyker upp på rätt plats i försvarsarbetet och får kröna en bra insats med ett dunka upp 6-2-bollen i nättaket.

Patrik Brunner missar i kommunikationen med Joar vid ett par tillfällen, vinner dueller och levererar en del giftiga passningar.

Fredrik Åberg tar fram sin tuffhet och snabbhet är det behövs. Är på väg att jobba till sig ett klart överbetyg när han slänger sig in i en fullständigt obegriplig tackling bakifrån, på mittplan, i 88e minuten, när vi leder med 5-2, i sista matchen för året. Det kunde ha blivit rött direkt ….

Marcus Mikhail svarar för en underbar aktion vid vårt, ack så viktiga 3-2-mål. Fortfarande framgångsrik offensivt men har svårare med defensiva positionerna. Det var ofta öppet på hans vänstersida. Jag vet, vi ska ha offensiva wing backs, men ändå ….

Johan Edeland har härlig balans och är företagsam. Ligger bakom flera farligheter, stöter på ren vilja in 4-2. Populär på läktaren men jag tycker att han fortfarande behåller bollen lite för länge, lite för ofta.

Shaun Lomas visar upp ett stort spel denna lite gråkulna eftermiddag på Källbrink. Ett mål kunde ha varit flera, tre assistpoäng får han väl tillgodoräkna sig. Passningen till Mackans 3-2-mål en ljuvlig delikatess. Försvarsmässigt rätt i positionerna.

Joacim Corneliusson svarar för en stabil insats utan att glänsa.

Younas Messaoudi (ut 46) syns när han spelar. Han vill vara i händelsernas centrum, på gott och ont. Prövar lite väl svåra grejer. Ligger bakom en hel del under den halvlek han är med, avslutar med en halvträff som ramlar över mållinjen via en motståndare.

Tobias Corneliusson utmanar med sin snabbhet, skapar skottmöjligheter utifrån där han undviker att skjuta. Förmodligen rätt val, från de avstånden är hans skott oftast alldeles för tama. Öppnar upp Noras högerförsvar vid flera tillfällen, bland annat vid upprinnelsen till Shauns 5-2-mål.

Julius Armalis (ut 46) svarar för flera begåvad passningar till spelare med skottläge. Springer sig fri, tyvärr oftast avvinkad för offside. I 41a minuten kommer han rätt, rundar målvakten och på hans inspel mot mål kommer vår första balja.

Erido Poli (in 46) har några fina passningar och ett avslut över där han inte hinner fram till bollen från Tobbe. Det ser ut som om han hamnar i lägen där han inte utgör något direkt hot, på kanterna eller längre ner i banan. Vi gör fem mål på 45 minuter med Erido på plan, så tokigt kan det inte vara ändå.

Gabriel Diaz (in 46) debuterar på vårt mittfält några få dagar innan sin 18-årsdag och sätter säkert dit det viktiga 2-2-målet efter knappt sju minuter på plan. Flera fina aktioner även under fortsättningen. Skoj att se!