Déjà vu

För fem år sedan stod jag på läktaren i sista bortamatchen för säsongen. Då behövde vi en poäng för att säkra uppflyttning till division 1. Ledning 1-0 efter första och spelhaveri i andra. Vi klarar 1-1. Målet är nått. Allting upprepar sig på Aspuddens IP idag, med den skillnaden att vi behöver en poäng för att hänga kvar. Jag har till och med samma anorak på mig! Resultatet blir detsamma, 1-1 och målet är nått.

RotebroVår inledning lovar gott. Vi skapar flera målchanser direkt, det efterlängtade målet kommer i 20e när Mattias Edeland får träff efter hörna och försvaret inte lyckas hejda projektilen. Vi borde gjort fler mål, istället får HIF-följet på läktaren våndas efter en simpel kvittering i 85e. Det går vägen. Matchen slutar 1-1. Huddinge IF har kvalificerat sig för division 2-spel även 2019. Snyggt jobbat allihop!

David Mikhail har inte så mycket att ta hand om men gör det mesta på ett kompetent sätt. Överlistad av en retfull lobbnick från bortre.

Georgios Kousis löser sina försvarsuppgifter rätt bra. Får flera inläggslägen som tyvärr inte leder till något.

James Izountouemoi visar att han behövs i mitten av vårt försvar. Oftast trygg. Stundtals våghalsig. Får konstiga frisparkar emot sig. Gult kort i slutskedet, avstängd mot Nora.

Patrik Åberg visar sig svår att tampas med i nickduellerna. För att inte tala om löpduellerna! Stabil. Hans bästa match för Huddinge IF.

Marcus Mikhail går bort sig lite för ofta i markeringen och slår bort alldeles för många passningar. Bäst i de offensiva aktionerna. Vänsterback är ingen optimal position för Marcus.

Irvine Loyanda Kiesse (ut 89) drar iväg på några lovande räder men det blir inget riktigt avslut någon gång. Huvudlös passning i slutet av första kunde stått oss dyrt. Sliter i försvarsarbetet mot slutet innan det taktiska bytet i 89e.

Shaun Lomas är lugnet på mittplan, dyker upp när han behövs i försvarsarbetet. Såååå nära ett 2-0-mål. Det hade jag unnat honom.

Joacim Corneliusson krigar på mittfältet, får det inte att stämma varje gång men har ett par, tre fina framspelningar.

Tobias Corneliusson orsakar en hel del problem för hemmalagets högerförsvar men lyckas inte sätta pricken över i.

Erido Poli (ut 78) jagar hemmaförsvaret från avspark och stressar fram två lägen tidigt. Flera bra aktioner men mattas efter hand.

Mattias Edeland (ut 68) verkar vara inställd på att göra mål i sin första match som startspelare. Han har ett par mindre goda försök, viktigare är att han faktiskt lyckas efter en fast situation i 20e. Faller ur matchen emellanåt, främst i presspelet och han har möjligen lite tempoproblem. Men vi behöver en kille som vet hur att göra må!

Yvan Ngabonziza (in 68) försöker utmana i sedvanlig ordning. Överraskar (mig) med att dels gå till vänster om motståndare, dels hitta fram med passningar när han närmar sig straffområdet. En match kvar, Yvan! Hoppas du kan gå för fullt och sätta dit ett mål, eller fler!

Johan Edeland (in 78) dödar sånär matchen nästan direkt han kommer in. Målvakten räddar första närskottet, returen sätter Johan i ribban! Vi behöver Johans slit under slutkvarten då allt går ut på att rädda ett resultat.

Patrik Brunner (in 89) hinner med att vinna ett par defensiva nickdueller. Det var väl därför han sattes in.

Julius Armalis (in 89) adderar fysik när vi ska hålla Aspudden-Tellus borta.

Då ses vi alla på Källbrink på söndag, tackar grabbarna för i år när vi avslutar mot Nora BK. Kick-off 14:00.

Fram till dess, håll koll på “historielektionerna” här på bloggen. Snart är det tvunget med mer elitfotboll i inläggen. Missa inte det!

Leave a comment