Bara presentpapperet saknas

Som supporter är det frustrerande att se sitt lag svara för en bra genomförd match men ändå förlora klart på grund av individuella misstag. IFK Haninge är lite tuffare, lite starkare trots att de saknar tre tongivande spelare. Möjligt att de till slut bärgat de tre poängen utan vårt bistånd men jag tycker nog att 0-0 hade speglat matchen rätt väl. Det blev 0-3. En gåva från oss till våra gäster.

Spelfördelning och målchanser är rätt jämnt fördelade. Läktarexpertisen (inte skribenten!) är rätt överens om att Huddinges spel ser rätt bra ut men …
Fortsätter vi ge bort mål får vi det onödigt tungt.

En sak som jag fortfarande inte förstår är varför vi ska trilla boll i sidled längst bak. Det betyder 0-1 och kort efter det baklängesmålet har vi egen frispark på vår planhalva, cirka 15 meter från mittlinjen. Den rullas 30 meter i sidled (!) och Haninge störtar framåt med allt de har, pressar bollhållaren som skickar hem till David i målet som måste dunka högt och långt. Lika med förlorad boll. Varför ska utsätta oss för den pressen? Varför ska vi behöva starta ett anfall med en okontrollerad rensning 25 meter längre ner i banan med hela vårt attackgarnityr i offsideposition?

David Mikhail verkar ha kommit in väl i division 2, trots en del insläppta mål. Han hörs och är säker på höjdbollarna. Övergiven lite för ofta.

Georgios Kousis blir vårt alternativ som högerback, knappast hans bästa position. Gör det bästa av situationen i ovan roll.

Patrik Brunner kommer in för att bidra med längd men bidrar även med flera klockrena brytningar och vunna dueller. Bortkollrad av Simba vid 0-3 men det får han sätta på lärokontot. Det var inte där vi förlorade matchen.

James Izountouemoi är väl vår ende renodlade försvarsspelare, om jag får spetsa till det lite. Han behövs så väl, gör flera avgörande ingripanden.

Joacim Corneliusson syns på plan. Tuff i attityden och i tacklingarna. En av Jockes ”patentare” i 51a fick Haninge att gasta efter straffspark. Icke, sa Nicke! Det syns tydligt att han helst går för eget avslut när han avancerar fram i mitten. Lättläst där. Tvekar ibland en bråkdel av en sekund med bollen. Det har man inte råd med mot lag som Haninge.

Tobias Corneliusson använder sin speed bra när han får sina lägen. Passningen till Julle delikat, borde ha renderat en assist.

Shaun Lomas städar upp efter lagkamrater så gott det går men vår nye lagkapten kan inte vara överallt hela tiden.

Younas Messaoudi vill jag nästan slippa skriva något om. Gör mycket alldeles för svårt för sig. Passar bort sig vid 0-1, tappar boll vid 0-2, förlorar alldeles för många dueller när han bli obeslutsam med bollen. Det håller inte på den här nivån. Vill gärna väga upp med avslut men lyckas inget vidare. En del lyckade passningar och kombinationer samt bra hemjobb.

Felix Åkerlund (ut 45) verkar ha hur mycket tid som helst på sig när han får bollen. Förlorar sällan en duell. Säker i kortpassningsspelet. Inte lika lyckad när han ska slå de svåra avgörande passningarna. Inte ork för 90 minuter – än! Han säger efter matchen att ”det känns bra!”. Och det känns bra.

Julius Armalis ser ut att ha fysiken men undras hur det är med styrkan. Får ofta frisparkar emot sig i anfallspositioner. Klart positiv jämfört med vad han presterat i de senaste matcherna men en striker ska sätta dit ett friläge, även om det är ont om tid. Så är det bara! 1-1 hade suttit perfekt!

Erido Poli (ut 74) sorgligt nog oväntat osynlig offensivt. Väl påpassad och utan rätt uppbackning. Bra defensiva insatser på fasta situationer.

Irvine Loyanda Kiesse (in 46) svarar för ett par, tre fina nummer men tenderar att göra det lite för svårt ibland. Kanske, kanske kunde fått en straff med sig. Borde definitivt haft en frispark i högerytterposition sent i matchen. Domarkontrollanten på läktaren bakom mig reagerade ganska kraftigt när Irvine kapades utan åtgärd.

Marcus Mikhail (in 74) tuff i vissa situationer, uppfinningsrik i vissa andra. Vill alltid vara involverad.

Yvan Ngabonziza (in 74) har haft skadeproblem under året, kommer in med ambitionen att göra mål. Målvakten hindrade honom i 83e. Vågar jag hoppas på en ny succéhöst?

Leave a comment