That sinking feeling

Som att stjäla en baconskiva från en vegan. Så enkelt är det att ta tre poäng från Huddinge IF just nu. Motala AIF tackar och tar emot på lördagen, sveper ner en 4-0-triumf i sportbagen på väg hem från Källbrink.

Så länge det står 0-0 spirar ett litet hopp om poäng för Huddinge. Motala är något starkare under första halvlek, skapar fler möjligheter men vi håller nollan fram till 40e. En fast situation, David Mikhail kan inte komma ut och vi har inte folk nog att hålla reda på motståndarnas nickstarka grabbar. 0-1. Tuff eftermiddag för David.

Nye mittbacken James Izountouemoi och Tamer Teke gör ett hyfsat jobb, Dodou Njie skickar iväg ett par väl avvägda inlägg i matchen.

Shaun Lomas och Younas Messaoudi sliter på mittfältet där elakingen Michael Kafari får härja ostörd av domaren som till och med släpper en armbåge i ansiktet på en av de våra.  Tobias Corneliusson och Johan Edeland försöker, Johan är flitigt i elden men har inte bästa passningsdojorna alla gånger. Det är små marginaler emot ibland. I 50e kommer Johan och Tobbe stormande i bra läge. Varför går Tobbe inte mot mål utan backar ner bakom Johan? Att utmana MAIF-försvaret skulle ge Johan ett giftigare alternativ än det bakåtspel han tvingas välja.

Framåt klaffar det inte riktigt mellan Erido Poli och Tshutshu Tshukasua. Inte så förvånansvärt, med tanke på att Tshutshu inte kan komma på alla träningar.

I 90e drar en frustrerad Erido på sig en frispark i defensiv högerbacksposition. Jag har viss förståelse, det är inte ofta han får passningar han vill ha, dessutom trampade han på bollen när han skapar sig ett kvitteringsläge i 62a.
Frisparken leder naturligtvis till 0-4-målet. Ingen rolig eftermiddag för Erido – heller.

Jussi Kontinen gör samma taktiska byten i andra som under förra matchen. Med samma utfall. William Sheriff vaskar fram lite grann på sin högerkant. Irvine Loyanda Kiesse och Julius Armalis kom också in på plan.

Första bytet sker dock redan i paus. Joacim Corneliusson lämnar plats för Georgios Kousis. Jocke tillhör de mest framträdande spelarna under första halvlek och är den som tar hand om våra fasta. Nu har han tröttnat på att spela ytterback.

Vi är i samma läge som under förra säsongen, med den skillnaden att i år måste 12e lag kvala. Läget känns oroväckande. Gick det bra förra året så … Det är det jag får tro på för att hålla modet uppe.

Leave a comment