Seger i sexpoängare

Huddinge IF mot Värmdö IF, tidig sexpoängsmatch i tabellens nedre regioner. Det verkar som om spelarna känner av det. Hemmalaget Värmdö verkar mest intresserade av att undvika förlust. De skapar knappt något framåt av egen kraft. Vi är mer positiva och belönas till slut med ett segermål i 88e.

Matchkvalitén är tämligen låg. Vi får sällan snurr på attackerna, att etablera bollkontroll på egen planhalva luckrar aldrig upp ett motståndarförsvar. Istället riskerar vi bolltapp, kunde kostat oss matchen idag. Värmdö IF har endast vunnit två av sina senaste 25 seriematcher. Jag förstår varför. De skapar få anfall som leder till avslutslägen, de två vassaste lägena bjuder vi på.

Vi är nära en drömstart när Younas Messaoudi rammar ribbans undersida-ner-och-ut med en rökare efter 90 sekunders spel. Under första halvlek försvarar Värmdö lågt med många bakom bollen. Ur det läget skrapar de ihop två lama avslut på mål plus ett läge som vi bjuder på.

Efter paus möter de oss mycket högre. De sågar sig igenom i 51a, Tamer blockar avslutet. Två minuter senare, en chansning på frispark som hamnar i burgaveln. I 64e ger vårt mittbackspar bort bollen, Tamer bryter bollbanan när den helt frie Värmdö-killen väljer att passa i sidled i stället för att ta avslut mot en felplacerad Joar. Hade jag varit Värmdö-tränare skulle jag blivit vansinnig över det beslutet!

Sedan har vi en tilltrasslad situation i vårt straffområde i 67e då de ropade förgäves efter straffspark. Sanning att säga så var Värmdö så tandlösa att de inte förtjänade poäng efter den här insatsen. Våra genombrotts- och avslutsförsök var inte heller mycket att skriva hem om. I paus peppade jag Younas när han passerade ut till omklädningsrummet, något i stil med ”synd på ribbskottet, nästa går in!”

”Nästa” dröjde till 88e. Då får han är härlig träff från ungefär 20 meter. Värmdös målvakt är chanslös!

Tack Younas! Tack hela laget! Tack tränarduon! Sex poängs marginal till kvalstrecket inför andra halvan av serien. Två segrar i rad utan insläppt mål, har inte hänt sedan hösten 2014. Lite andhämtning, sedan tar vi nya tag med start mot Södertälje FK 1 augusti.

Innan jag går över till det ni alla vill läsa, noteringarna kring varje spelare, vill jag påpeka det positiva i att vi brutit en tradition. Sen vår och försommar har under två års tid varit Huddinges värsta tid i seriespelet. Förra året avslutade vi med nio matcher utan seger före sommaruppehållet, 2016 fick vår jakt efter Linköping en knäck när vi avslutade med fem segerlösa matcher. I år avslutar vi med två segrar. Dessutom fyra segrar på de sex senaste. Snyggt där!

180630 Katenda mot krysset
Christoffer Katenda siktar mot bortre krysset efter en kort hörnvariant i 9e. Rätt riktning men dålig fart. Som synes är Värmdö-målvakten Simon Nyström redan på väg åt det hållet innan Katenda ens avlossat skottet och han kan enkelt plocka ner bollen. 

Nu till startspelarna 30 juni:
Christoffer Katenda svarar för en hel del fina individuella nummer, värdefull på vårt mittfält även om han inte lyckas sätta pricken över i.
Dodou Njie svarar för såväl försvarsstarka som våghalsiga ingripanden, reder ut en kommunikationsmiss under pausvilan. Han kommer till korta i höjdspelet men fakta kvarstår: Vi har hållit nollan i de två senaste med den tilltänkte högerbacken som mittback.
Gustav Sågänger är osedvanlig osynlig, får inte lika många tillfällen att glänsa varken defensivt som offensivt, men sköter sina åtaganden väl. Skulle behöva en mer användbar högerfot för succé.
Joar Gadd Berglund visar prov på trygga händer och gott omdöme. Nu 180 minuter utan insläppt mål!
Joacim Corneliusson sliter hårt på högerbacksplatsen. Svarar för många brytningar och hinner med att bidra offensivt. Kommer fel i markeringen i slutet av första men räddas av ett svagt avslut.
Julius Armalis har en otacksam uppgift när han ska kriga mot större och starkare försvarsspelare. Tar kampen för laget utan att knota, det ska han ha beröm för.
Shaun Lomas rör sig över stora ytor på det nyanlagda konstgräset, oftast vårdad i passningsspelet, hittar ibland luckorna i Värmdö-försvaret men det leder inte till något den här gången.
Tamer Teke ser till att hamna på rätt plats tillräckligt ofta för att Joar ska få en ganska behaglig tillvaro mellan stolparna.
Tobias Corneliusson kilar in och ut i Värmdö-försvaret, har ett par avslut, borde kanske tagit något till. Det känns som om han har kapacitet att uträtta lite mer mot ett lag av Värmdös kaliber. Jag vill så gärna se det!
Tshutshu Tshakasua försöker ta sig fram på egen hand men inser för sällan att Värmdö ställt en snårskog av ben mellan honom och mål. De gånger han väljer att snabbt passa bollen leder det till öppningar som hade kunnat ge mål i utbyte. Hur som helst, en tillgång i offensiven.
Younas Messaoudi har våra bästa avslut och det är rättvist att han blir segerskytt. Det händer ofta något kring Younas, ibland får man hjärtsnörp när han passar med minimala marginaler i försvarsposition, men oftare är det positiva aktioner.

Inhoppare:
Irvina Loyanda Kiesse kommer in i 67e och skänker mer fart åt vår offensiv. Ställer frågor till hemmaförsvaret som får problem vid flera tillfällen.
Patrik Brunner slängs in kort före ordinarie matchtids utgång för att ge oss lite längd i försvarsarbetet.
Marcus Mikhail kommer in sent på tilläggstid för att störa Värmdös kvitteringsambitioner.

Leave a comment