Edrisa stoppar Bissarna

Huddinge IF gör en bra match mot topplaget Nyköpings BIS, dominerar stora delar av andra halvlek men är inte tillräckligt vassa i avslutningarna. Därför blir det upp till vår målvakt, Edrisa Bojang att rädda ena poängen med en handfull viktiga räddningar.

1-1 mot Bissarna i solskenet på Källbrink ska vi vara nöjda med. Det var en tempostark och fysisk match och hemmakillarna vägrade vika ner sig. Vi släpper fortfarande till för många lägen under perioder då vi dominerar bollinnehavet och etablerar spel på motståndarnas planhalva. Passningskvalitén var stundtals för dålig. Det kunde ha kostat oss en poäng idag.

Inför dagens match hade vi 10 poängs marginal till Eskilstuna City på översta nedflyttningsplatsen. I och med deras seger mot Karlslund har vi nu 9 poängs marginal till Värmbol, som har en match färre spelad. Det förtar lite av den positiva känslan jag bar med mig efter att ha bevittnat en bra prestation av grabbarna i gult och svart.   

Edrisa Bojang är den Huddinge-spelare som förekommer oftast i mina noteringar. Hans räddningar betyder en poäng till in på kontot.

James Izountouemoi (ut 79) jobbar faktiskt lite i det tysta idag, och gör det bra. Naturligtvis är det ett av hans långa inkast som leder till vårt ledningsmål. En mycket viktig spelare i dagens Huddinge IF.

Abiel Sequar blir lite oväntat mittback men sköter även den rollen med den äran. En nicktouch som egentligen går via axeln blir till en assist när Modou dunkar in 1-0.

Alexandros Kousis räddar ett baklängesmål på mållinjen på tilläggstid. Fram till dess har han imponerat med sitt huvudspel och sina brytningar. Dessutom får han vår sista chans, en nick i 94e. Över!

Filip Nieminen Eriksson markerar tidigt med en tuff tackling och håller tämligen rent längs sin vänsterkant. Svarar för ett antal fina leveranser i det offensiva spelet.  Ger Bissarna ett par inkast som deras långkastare skickar in i mitten av vårt straffområde. Då är det lite nervöst.

Shaun Lomas vinner boll, är löpvillig och utgör ett ständigt irritationsmoment för motståndarna på mittfältet.    

Herman Johansson svarar för en stabil insats på mittfältet, möjligen att jag förväntar mig ännu bättre passningsprecision från hans sida.

Omar Laamrani (ut 68) verkar känna sig mer hemma på mitten i sin andra match från start. Är delaktig i spelet redan från start och täcker stora ytor. En tuff tackling ger gult kort i 35e. Lysande framspelning till Agge i slutet av första. 

Kevin Castaneda vinner många bollar med sin aggressivitet och rör om i Bissarnas försvar. Snabb och offensiv i sin spelstil. Tyvärr lämnar han bollen lite för öppen lite för ofta, blir av med den, och han bör se sig om efter passningsalternativ innan det blir alldeles för trångt omkring honom.   

Modou Gassama (ut 89) tvekar inte när chansen dyker upp, dundrar in 1-0. Viktig som uppspelspunkt i mitten, tyvärr lite för sen till avslut i friläge redan i 5e. Viktig även vid defensiva fasta situationer. Tar ett onödigt gult när han skickar iväg bollen långt efter signal.

August Kaarle ser ut som om han skapar sig övertag mot sin motståndare men förmår inte att utnyttja detta till fullo. Agge är inblandad i det mesta vi skapar i offensiv riktning och han har ett par hyfsade avslut. Tyvärr hamnar han ofta i dålig vinkel innan han skjuter. Sedan undrar jag om han inte borde fått straff i 65e, men Agge försökte behålla balansen efter tacklingen. Då blev det ingen domarsignal.

Sebastian Hylén (in 68) adderar passningsskicklighet när han byts in.  

Filip Lindbom (in 79) går in som högerback och verkar mest intresserad av offensiva aktioner när vi förlägger mycket av spelet på Nyköpings planhalva. Hamnar i svårigheter vid ett par tillfällen när Bissarna kontrar.

Kingsley Okafor (in 89) hinner inte komma in i matchen.

Apollon Georgopoulos (in 89) försöker jaga in i Nyköpings straffområde för att bidra med en avgörande insats. Ges för lite tid.

25/9                    Huddinge IF – Nyköpings BIS                             1-1 (0-0)           

1-0 Modou Gassama (53), 1-1 Albin Aljic (66).

Edrisa Bojang – Iakovos James Izountouemoi (79 Filip Lindbom). Abiel Sequar, Alexandros Kousis, Filip Nieminen Eriksson – Shaun Lomas , Herman Johansson (89 Kingsley Okafor), Omar Laamrani (68 Sebastian Hylén)– Kevin Castaneda, Modou Gassama (89 Apollon Georgopoulos), August Kaarle.
Varningar: Omar Laamrani, Modou Gassama.

Leave a comment