Vi borde raderat ut Haninges förlustnolla

Under första halvleken dominerar IFK Haninge skeendet. De är starkare, snabbare, tuffare och det mesta pekar mot en klar förlust. I andra reser vi oss men när vi inte kan göra mål på sex frilägen så är utgången given. Sex missade frilägen! Jag hörde att samtliga Haningespelare stannade vid närmaste kiosk på vägen hem och köpte var sin lott. Det är förmodligen att utmana Fru Fortuna lite väl mycket.

Jag såg IFK Haninge mot FC Stockholm Internazionale nyligen och det var en match av helt annan typ. Tuffa tag mellan två jämnstarka lag. Haninge fick nöja sig med 1-1 men borde nog vunnit.
Idag såg jag hur de dominerade kraftfullt under första halvleken men också hur vi med lätthet skapade oerhört många fler chanser än vad Internazionale mäktade med. Men bränner vi sex frilägen av sju finns inga förmildrande omständigheter.
Haninges båda mål kommer efter långa crosspassningar till omarkerade spelare utanför våra ytterbackar, följt av nätrassel från omarkerad spelare i mitten av vårt straffområde. Där måste vi vara mer resoluta.

Abiel Sequar presterar samma typ av insats som under flera andra matcher. Svårt att få utrymme under press, stundtals lysande när han får utrymme i det offensiva spelet. Nära kvitteringsmål med ett intelligent avslut som tar i stolpen.

Anton Bergholm (ut 64) jobbar energiskt och kryddar sin insats med långa inkast, något som lagkamraterna inte verkat veta riktigt hur de ska hantera.

David Mikhail svarar för en handfull bra räddningar men håller också på att skänka Haninge ett tredje mål när han inte är tillräckligt resolut i bollkontakten långt ute på egen planhalva.

Erido Poli skapar respekt med sitt agerande, många fina passningar men lyckas inte med avsluten. Målvaktsräddningen var visserligen smått gudabenådad men halvfart i friläge duger inte.

Hady Karim (in 83) vill ha mycket boll men får inte ut något av sitt bollinnehav. Skickar en frispark långt över och utanför. Var väl tänkt som ett inlägg. Vinden tog den?

Irvine Loyanda Kiesse (ut 64) inleder lovande med ett avslut mitt på målvakten i 3e, därefter med i två vassa anfall innan en kvart passerat på klockan samt en snygg passning till Erido 28e. Sent i halvleken står han och dräller i offsideläge långt ute till vänster, där måste han kunna kliva ett steg tillbaka för att sedan utnyttja det givna friläget. Verkar tappa intresset.

Joacim Corneliusson (in 64) gör en gedigen insats som högerback, som mittfältare, som vänsterwing. Ja, han dyker upp överallt. Även i egna straffområdet där han avväpnar en motståndare med en smått våghalsig men framgångsrik tackling bakifrån. Vinner boll och startar motattack.

Johan Edeland (in 64) beskrivs så väl av min bänkgranne: ”Johan är bra hela tiden … utom när han missar.” Bra bollkontroll, tufft driv både framåt och bakåt. Fri framför öppet mål kunde kan inte gärna missa.

Julius Armalis ser ut som om han gör det som förväntas av honom men samma sak här som i förra matchen. Våra insläppta mål kommer när vi ger för mycket utrymme åt motståndarna mitt i vårt straffområde.

Marcus Mikhail (ut 83) gör en grym första halvlek med bra defensivt arbete. Brister sedan i andra halvleks offensiv med bortslagna passningar och fasta situationer. Kan med- och sidvind ha spelat in?

Mattias Edeland (in 64) visar sig från sin tuffaste sida när han vinner boll i 76e, frispelar Johan och vi har 1-2. Noteras för ytterligare ett par bra passningar och positiv attityd.

Ouahid Bouka (ut 64) jagar många ”lycka-till-bollar” i första och är på väg att få sin berättigade belöning när han vinner boll i 49e. Då snubblar han på bollen.

Patrik Brunner svarar för många starka aktioner i det defensiva arbetet men jag vill även denna gång fästa uppmärksamheten på att båda insläppta målen kom från fötterna på omarkerade spelare mitt framför vårt mål.

Shaun Lomas gör en ny kämpainsats, sätter flera hotande passningar och stänger ner Haninges attacker med hårt jobb.

Tobias Corneliusson är pigg offensivt men får inte sista touchen att bli avgörande. Det ser ofta lite tomt ut på hans kant när Haninge går till attack.

Dagens höjdpunkt: I 76e krigar Mattias Edeland med en motståndare vid hörnet av deras straffområde, Matte är stentuff, vinner boll och är iskall när han sätter en precisionspassning förbi målvakten på fötterna på Johan som reducerar till 1-2.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s