Enskede för tätt för oss

Hemmamatchen mot Enskede ser inledningsvis ut som de fyra inledande matcherna. Vi försvarar lågt och framgångsrikt – fram till straffsituationen i 19e. Därefter känns matchen förlorad men cred till alla för den helhjärtade satsningen under slutskedet. Tyvärr var Enskede ett nummer för stort och lite för tätt för oss.

En onödig straffspark och dåligt/oturligt försvarsspel gav oss ett berg att bestiga. Två gula kort för protest mot domslut är inte acceptabelt. Jag förstår frustrationen. Jag kände den själv. Kapningen av Mackan. Katourgi själv gjorde sig beredd på rött. Det syntes. Kom undan med gult. Och när Ahmed skickar en eftersläng mot Lamin när han fått frispark. Knallrött. Inte ens kort…

Inte rätt match att ha domarnas bedömningar emot oss. Vi hade nog med problem att försöka dyrka upp Enskedes försvar. Totalbilden blir ändå att om något lag skulle vinna så var det Enskede. Å andra sidan hade vi fler avslut inom målramen. Bättre skärpa anbefalles!

Och … Jag tar det en gång till! Frispark tätt utanför deras straffområde. Det är upp till oss att begära avstånd. Finns inget i regelboken som förbjuder oss att skjuta så fort bollen ligger rätt. Och det gjorde den. Ändå väntade vi. Vi måste vara smartare och utnyttja det som går att utnyttja. Det värsta som kan ske är att domaren inte kan sin regelbok och ber oss ta om frisparken. Är han riktigt ute och seglar kanske han fiskar upp ett gult kort. Ska inte ske på den här nivån, men osvuret är ändå bäst.

Abiel Sequar oväntat mittbacksval som spelar till sig godkänt. Blockade flera avslut, snabb i kapplöpningarna i andra. Otur vid deras andra mål när han inte får iväg rensningen ordentligt.

David Mikhail måste ta på sig 0-1. I den situationen blir det alltid straff! Och läget var redan förbi. Det är bara att stå upp. På positiva sidan: han styr de ovana mittbackarna på ett föredömligt sätt och han dominerar i luftrummet. Lite väl äventyrlig mellan varven.

Erido Poli (in 66) visar sig för passningar, bökar för att få lägen. Skickar in vårt mål när målvakten dabbar sig. Må det vara islossningen!

Felix Åkerlund (in 77) har en del rappa passningar i sedvanlig ordning. Inget som hotar, men det ser kontrollerat ut och minimerar antalet bollförluster.

Gabriel Diaz (in 77) har flera positiva aktioner, såväl offensivt som defensivt. Jag tippade att han skulle få starta idag, han är kvick och påhittig, något som kanske gett utdelning i ett läge där motståndarna inte parkerat bussen.

Georgios Kousis (ut 62) märks inte så mycket, tappar i duellspelet, som de flesta andra idag, men det märks när en försvarsspelare gör det. Viktig undanrensning på ett inspel som passerar förbi alla i mitten av straffområdet. Har ett chansavslut som inte prickar målramen, annars mest tydlig som inkastare.

Hady Karim (ut 77) går ner och hämtar boll, hamnar under press när han inte gör sig av med den och vi får inte igång något snabbt anfallsspel. Krigar för att återta det vi förlorat.

Irvine Loyanda Kiesse (in 62) gör en oväntat snabb återkomst efter skada och utmanar direkt. Flera bra aktioner utan att få till det sista. Onödigt att skrika till sig ett gult kort.

Joacim Corneliusson gör en gedigen insats över hela planen. Vinner boll. Görs ner vid flera tillfällen och håller sig lugn trots att det känns som om han borde fått frispark. Står för lyftningen som föregår vårt reduceringsmål och har flera passningar som dock inte leder till önskat resultat.

Johan Edeland (ut 62) kommer inte riktigt in i matchen under första halvlek då Enskede dikterar skeendet. Fintas bort alldeles för lätt i upprinnelsen till 0-2. Får mer boll efter paus men blir utbytt innan han hinner lyfta.

Julius Armalis svarar för en smått heroisk insats i mittförsvaret. Stark i luften. Oväntat glimrande längs marken, även i mycket trängda lägen. Ett hot i luften när vi attackerar under slutskedet.

Lamin Allen (in 62) är vid flera tillfällen på väg att skaffa oss öppningar men verkar tveka i det avgörande momentet. Det är bara att våga! Du fixar det.

Marcus Mikhail (ut 77) svarar för några härliga passningar, hög speluppbyggarklass! Är på väg att snacka till sig ett gult kort. Bra att du höll igen! När jag sitter med kameran i första halvlek känns det som om nästan allt spel är förlagt på vår högerkant, så långt från läktaren som möjligt. Ändå är det på Mackans kant som Enskede finner utrymme för inspel.

Ouahid Bouka (ut 66) får inte mycket att jobba med under första och när det kommer en boll blir han tufft uppvaktad. Några frisparkar borde han definitivt ha fått med sig.

Shaun Lomas är nog den av hemmaspelarna som vinner flest dueller. Får inte igenom något matnyttigt framåt men är viktig i defensiven, kanske tydligast när vi pressar på mot slutet.

Tobias Corneliusson utgör en snabblöpande oroshärd för Enskede-försvaret. Får igenom att par, tre vassa avslut som deras målvakt får anstränga sig på. Samspelet med Joacim ligger bakom mycket av vad vi åstadkommer i anfallsväg, och det inte bara i den här matchen.

Dagens höjdpunkt: I mitten av andra halvlek, Mackan kollar upp från sin vänsterbackposition nere på vår planhalva, skickar iväg en 50-meterspassning som droppar ner exakt på skosnöret hos Lamin långt ute till höger på Enskedes halva!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s