Om Motala är ett topplag …

Tränarduon Johan Lönn/Kiarash Livani bevisar att måndagens godkända defensiv inte var en engångsföreteelse. Det som topptippade Motala AIF skapar ryms på en tumnagel och hade de inte fått en onödig straff skulle de gått mållösa från Källbrink. Med tanke på alla öppna lägen som vi slog bort blev det ändå onödigt nervpirrande mot slutet.  

Fyra nya jämfört med Newroz-matchen, bland annat målvakten (Joar sjukanmäld) och båda ytterbackarna. Ändå en bättre laginsats med välförtjänt trepoängare som slutprodukt. Bokstavsordning gäller, om någon förleds att tro något annat.

Abiel Sequar har jag en notering om passningar? i mitten av första. Han lyfter sig och bidrar positivt över hela planen. Viktig med spelintelligens, sätter tyvärr bollen mitt på målvakten när han skapat friläget helt på egen hand.

Aliemamy ”Moxie” Samura (in 90) in på mittfältet av taktiska skäl och för att få in fräscha ben. Hann inte visa så mycket.

Anton Bergholm (ut 50) går bort sig vid ett par tillfällen, otur med bollkontroll när han sätts under press efter snål passning. Löser det till priset av ett gult kort. Sätter en fin stickare mot Irvine som inte når bollen, vid sidan står Erido och tittar istället för att agera på passningen.

David Mikhail trygg, stabil, styr upp och dominerar sitt straffområde. Släpper in en straffspark. Inget att säga om det.

Erido Poli (ut 70) återigen bra som target men väljer att dra ner på tempot lite för ofta. Flera delikata touchar på små ytor men han bör söka det längre läget lite oftare. Det kan skapa osäkerhet hos motståndarna.

Georgios Kousis högerback mot Motalas anfallsess André Rako som raderas ut. Jojjes bästa match för oss. Vänsterback under avslutningen.

Irvine Loyanda Kiesse (ut 90) är återigen den spelare som det slår gnistor om i det offensiva spelet. Detta trots att han ofta försvinner in i sin defensiva roll som han löser väl. Får tuff knock i slutet av första. Kom igen och det syntes att MAIF-spelarna hade respekt för honom. De tog två gula kort mot Irvine.

James Izountoeimoi testas inte så ofta under första, ser till att hamna rätt. Högerback efter byten i 70e, blir då mycket mer synlig, både offensivt och defensivt. Två långa räder kunde ha blivit något.

Julius Armalis (in 50) ger oss tyngd i anfallet och med lite mer fart i benen kunde han ordnat ett par frilägen. Med i förspelet till 1-0 och även vid segermålet. Förstärkte mittförsvaret under slutskedet. Viktig insats för laget.

Mattias Edeland (in 70) ger oss alternativ i offensiven. Kommer inte med i spelet så mycket på grund av Motalas dominans i bollinnehav men utgör alltid ett hot.

Mladen Dubroja stark som defensiv mittfältare, markerar med tyngd och pondus mot de bästa hos Motala. Ett olyckligt ingripande förtar inte intrycket att han är ett stabilt nav att rotera kring. Mittback från 50e.

Ouahid Bouka (in 90) får känna på planen, byte som delvis går ut på att bryta Motalas rytm, som om de hade någon! Ett par fina bolltouchar. Han har mer i sig. Hoppas han får tillfälle att visa det längre fram.

Patrik Brunner vinner höjddueller i parti och minut, får sällan rätt adress på bollen. När han lyckas är det guld värt. Stark insats!

Sabri Ajili (in 70) ska hålla högersidan och hinner även med enstaka offensiva aktioner. Sköter sin uppgift tämligen väl.

Shaun Lomas (ut 90) sliter som alltid, vinner boll, gör några fina nummer på mittplan och bör nog göra mål efter sin fina genomlöpning i början av andra. Revanscherar sig med ett välplacerat skott i nästa moment.

Tobias Corneliusson (ut 70) är möjligen lite ringrostig, står stilla vid ett par tillfällen där han borde agerat, inte riktigt med i hemjobbet alla gånger. Men varför bry sig om sådant en dag som denna när han serverar Shaun fritt skottläge vid 1-0 och sedan nickar (!) in segermålet. Offensiv plusvariant.

Dagens höjdpunkt: När Shaun smeker in 1-0 från dryga 20 meters håll. Motalas upphaussade målvakt fastspikad på mållinjen. Chanslös!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s