Newroz måste ha blivit oroliga

Senast Huddinge IF vann en seriepremiär var när vi begick division 1-debut och besegrade Skellefteå FF, den andra nykomlingen, med 1-0 på Källbrinks naturgräs 21 april 2014. I årets premiär mot Newroz gör vi en acceptabel insats som kunde ha blivit så mycket bättre.

Jag sätter ett par frågetecken när jag ser startelvan men vi löser första 45 riktigt bra, sånär som på vid deras 1-0. Markeringen vid bortre? Vår högersida, återigen en kille som inte är naturlig högerback. Inte ens försvarsspelare.
När vi lyfter spelet MÅSTE vi kvittera från straffpunkten. Det här håller inte!
Istället, en hörnlyra som flyger i vinden. Ingen agerar tillräckligt bestämt på den. Ändå såg deras spelare ofta ut som knattar jämfört med vad vi hade i längdavseende.
Några fåniga alibi-avslut ger vår förre damtränare Marko Atanackovic, nu målvakt i Newroz, läge att starta snabba omställningar. En av dessa resulterar i deras tredje mål.
Bra tryck med många gultröjor i deras straffområde ger 1-3 med tjugo minuter kvar men det stannar där, mycket beroende på att Marcus blev för het, fick rött kort.
Från min utgångspunkt ser jag en match som vi faktiskt kunnat tagit poäng i men vi är inte tillräckligt vassa, tillräckligt kalla. Det hade krävts lite bättre skärpa i markeringar och avslut.

Abiel Sequar syns knappt under första 45. Mycket bättre under andra även om han väger lätt i de flesta dueller. Många goda intentioner och passningar.

Erido Poli fungerar bra som target men slår återigen en straff som målvakten räddar. Oacceptabelt!

Irvine Loyanda Kiesse står för attackvilligheten och framfusigheten, blir belönad med en straff och ett mål. Härlig insats!

James Izountoeimoi håller ihop vårt mittförsvar under första halvlek då vi ligger lågt. Han driver också på framåt, gör en strong match och hade han bara undvikit ett par, tre onödiga dribblingar långt bak i eget försvar hade det varit smått suveränt – på den här nivån.

Joar Gadd Berglund är på gott och ont. Några blixtrande parader men frågetecken för agerandet vid hörnmålet samt några gånger där han ropar ”målvakt” och är miltals från att nå bollen. Knappast något som skänker förtroende.

Julius Armalis (in 67) ska väl in och ”kötta” i mitten av Newroz-försvaret och gör det han förmår. Får ingen fart på en nick ur bra läge.

Lamin Allen som högerback! Hur många utropstecken ska jag sätta dit? Och frågetecken??? Visar att han kan utmana framåt, gör det defensiva jobbet så gott det går. Kostar honom ett gult kort. Kostar laget en offensivt driven kraft.

Marcus Mikhail gör en bra insats – i 75 minuter. Många fina tillslag, passningar med tanke och rätt adress. Kliver in med en avgörande brytning kort före paus. I straffområdets mitt! Negativt att han slår ut med händerna när hans bollar inte leder till något, fel signaler. Är på väg mot ett överbetyg när han kapar en motståndare på mittplan och får rött kort. Avstängd på lördag, senare får vi reda på hur domaren bedömer situationen. Onödigt, Marco!

Mattias Edeland (in 67) skickas in som höger mittfältare (hoppsan!). Skapar oreda när han hamnar i mer bekanta jaktmarker, motståndarnas straffområde. Skapar oro och ligger till stor del bakom vårt reduceringsmål.

Mladen Dubroja (ut 67) har prövats som defensiv mittfältare vid ett tillfälle jag sett tidigare. Då blev han utvisad. Vi har andra spelare, bättre lämpade för den positionen. Hoppas jag! Inte för att Mladen gjorde en dålig match, snarare tvärtom, men det bör inte vara han som ska sköta speluppbyggnaden mellan mittbackarna. Han ska hota på fasta, vilket han gjorde rejält vid ett tillfälle, och stoppa motståndarnas toppar.

Patrik Brunner ser bekväm ut med bollen, kliver fram med flera bestämda brytningar och använder sin längd och sitt huvud på bästa sätt vid mer än ett tillfälle.

Sabri Ajili (ut 67) kollade jag ner i mitt anteckningsblock för att se om han verkligen var med från start. Under senare delen av första visar han sig och i inledningen av andra är han med i vårt fina kombinationsspel som leder till skottläge. Då misslyckas han med bollmottagningen.

Shaun Lomas slår bort alldeles för många passningar under första. Kompenserar med slit och bättre skärpa efter paus. Fantastiskt hemjobb i slutskedet gör att Joar slipper ingripa.

Dagens höjdpunkt: När Irvine dunkar in 1-3, det målet förtjänade han!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s